Materialen

Onafhankelijk van leveranciers hebben wij alle materialen die wij gebruiken uitvoerig getest met een klasse 1 geijkte decibelmeter. Daardoor weten wij precies wat er nodig is om uw voer-of vaartuig te isoleren. Zo leveren wij onder meer waterafstotend geluidsisolerend materiaal aan botenbouwers, isoleren wij de meest luxe campers met de best absorberende schuimsoorten en voorzien wij (bijvoorbeeld) een Toyota Prius van een compleet isolatiepakket.

Ontdreuning

Dit materiaal is de vervanger van het ouderwetse bitumen. Ontdreunen doen we om de resonantie (meetrillen) van het plaatmateriaal te verminderen zodat het plaatmateriaal minder trillingen afstraalt. Het aanbrengen van ontdreuningsmateriaal zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om het plaatmateriaal mee te laten trillen. Dit ontdreuningsmateriaal is verkrijgbaar in 2 en 4 mm dikte.

Isolator

Dit materiaal gebruiken wij op vochtige plaatsen, het heeft een hoge isolatiewaarde.  Isolator zorgt er voor dat er minder geluid van de ene naar de andere kant van het materiaal komt. Het houd het geluid dus gewoon tegen. Isolator is verkrijgbaar in 8 en 10 mm dikte.

Absorber

Absorber is polyetheleen met een hoge absorberende werking. Het zorgt ervoor dat de trillingen "gebroken" worden. Voor geluidsisolatie wordt een ver doorontwikkelde versie gebruikt van ‘noppenschuim’ dat bij de bouwmarkt te koop is. Absorber is verkrijgbaar in 7, 15 en 35 mm dikte.

Isolatorvloer

De Isolatorvloer is speciaal ontworpen voor de isolatie auto- en campervloeren. Door de twee schuimsoorten aan de onderkant en aan de bovenkant een rubberen laag is dit dé optimale isolatie voor het isoleren van de campervloer.

Absorber PU

De Absorber PU bestaat uit geluidsabsorberend polyurethaanschuim. Het schuim is voorzien van een dunne en soepele vocht- en oliewerende folie van polyurethaan (PU) die niet scheurgevoelig is. Doordat het oppervlak erg glad is hecht zich er weinig stof en vuil aan en het is eenvoudig te reinigen. De Absorber PU is verkrijgbaar in 25, 40 en 50 mm dikte.